Jako sam ponosan i izuzetno mi je drago sto je CSK prvi u Srpskoj ligi grupa Vojvodina to samo pokazuje da se ozbiljno radi u ovom nasem delu Vojvodine .Backa nece nikome otimati igrace ,svi koji zele da dodju a odgovaraju nasim ambicijama i strucnom stabu su dobro dosli ... :D
"filozofija" Backe dok sam ja u klubu ce biti da okupljamo igrace iz nase okoline i obliznjih opstina ,Bac,Odazci,Novi Sad,Backi Petrovac,Sid i Bijeljina ...ako ne uspemo ove godine da budemo medju tri nadam se da cemo biti dogodine i na tome ozbiljno radimo a sve u skladu sa strategijom kluba koju smo javo i obelodanili ...pre izvesnog vremena me je zvao trener Omladinca iz Novih Banovaca g-din Austrija oni su inace prvaci Novosadsko-sremske lige i ulaze u Srpsku ligu grupa Vojvodina i rekao mi sledece : " ne mogu da zaboravim ono sto ste mi rekli u prolece 2012.g kada ste usli u klub i borili se za opstanak u 4 ligi ,da ce te u naredne dve godine menjati rang takmicenja a onda trece godine stabilizovati klub u PLS da cete biti visoko plasirani a onda u sezoni 2015-2016.napasti ulazak u super ligu ,sada kada vidim da sve to ide po vasem planu i da je to plod sportskih rezultata i angazovanja ljudi ,poceo sam da iskreno navijam za Backu "...:D
Postoje jos mnogi koji na ovaj nacin dozivljavaju nase uspehe .Ovaj tim ljudi u Backoj je mnogo napravio ne samo za klub vec i za nasu opstinu i fudbal ...Ovim putem zelim da im se svima zahvalim na svesrdnom angazovanju i nesebicnom davanju ...klub nije pojedinac ,Backa je veca od svakoga od nas ...i to je nas put ka uspehu ...
Sta su nam mane ili sta ne radimo dobro..?
1.Sporo i sa mnogo muka teku pripreme oko zakazivanja izborne skupstine kluba a ona je najzad zakazana za cetvrtak u 18.h 16.aprila na kojoj ce biti izabran novi predsednik kluba i novi ojacani upravni odbor
2.Marketing --tu smo najtanji .!!! sem vas koji posecujete nas forum i razne sajtove mi iz kluba ne radimo nista na marketingu a samim tim ne ostvarujemo ni zeljene prihode za klub ...
3.Aplicirali smo zajeddno sa lokalnom samoupravom za dobijanje terena sa vestackom travom od FSS u poslednji cas za one koji nemaju informacija na prostoru Vojvodine FSS donira tri terena velikih dimenzija sa vestackom travom i ako ove godine to dobijemo bice to veliki uspeh i mogucnost treniranja svih 12 meseci planira se da se postavi paralelno pored terena na Krilim Krajine a onda ce opet biti muka termina na njemu a ako se ne dobije ove godine bice Marjan nije hteo da to izgura ( ovo pisem ne da bi se pravdao vec da budete informisani ) ...
4.Rad sa mladjim selekcijama dace pun rezultat u srednjoraocnom radu od 4 do 8 godina a tek ove godine smo poceli da od strane opstinskog fudbalskog saveza finansiramo takmicenje Pred pionira,petlica i pionira kroz okupljanja -selektiranja utakmica talentovanih igraca npr. reprezentacija 2003.g iz cele opstine i okoline protiv Backe i slicno ..a to mora da se radi svakog meseca jer deca brze napreduju ...
5.zajednici strateski plan Backe i CSK nije do kraja dogovoren a mnogo je bitan ...
6.Sporo idu dogovori sa lokalnom samupravom oko ucesca u finansiranju kluba a nadam se da od ove skupstine u cetvrtak ce i ta dilema biti resena
7.Moramo se pripremiti za privatizaciju kluba kroz javno-privatno partnerstvo ..kako to ja vidim ...lokalna samuprava je vlasnik 51% kluba a 49% kluba je privatno partnerstvo ..sto znaci nema ucesca u radu kluba zbog imovine kluba ,zemljista i slicno vec samo kroz rezultate rada u samom klubu ,mora se postici stopa profitabilnosti u klubu te se onda najmanje 51% koliko je vlasnistvo Opstine reinvestira u klub a eventualno preostali deo moze biti predmet neke dividende ulagacima ...ovo je jedini put bar ga ja tako vidim da klub radi i zivi u saveznom stepenu takmicenja ...
8.sklapanje ugovora sa sponzorima i donatorima ---tu smo jako malo uradili a pradamo se i "lazemo" opravdavamo teskom situacijom u privredi ...
9.Profesionalizacija igraca --stipendijski i profesionalni ugovori ...sem par igraca vecina su amateri ,moje najvece razocarenje ce biti ako nam veca grupa igraca ode u Kanadu pocetkom maja ,ja mogu da ih razumem ali ne mogu da ih opravdam za ovakav eventualni potez ...o tome sam dugo pricao sa Miletom Pacetom a on je nase dileme i napisao na forumu
10.Rad na podizanju kulta Backe kao kluba ...i pored svih ovih uspeha postoje odredjeni ljudi koji su zavidni i sujetni ...na zalost ...svima treba omoguciti da budu deo Backe naravno u skladu sa mogucnostima
Ala sam vas udavio razmisljanjima i dugim tekstom ali verujte mi da sam sve ovo hteo da podelim sa vama koji volite Backu
sportski pozdrav
p.s.mozda mi se i ostvari sportski san koji sanjam Backa u Jelen super ligi jer na njemu puno radim :D
sa punim postovanjem Marjan